חצילים ממולאים, המכונים גם מחשי, הם אחד המתכונים האהובים עלי שלמדתי מהורי. זו מאכל משפחתי לבנוני פופולרי, המיוצר במלית בקר ואורז מתובל ומבושל במרק עגבניות שום. המתכון האותנטי לחצילים ממולאים הוא המאכל הלבנוני הפופולרי ממשפחתי, המורכב ממנה חריפה, חריפה ומתובלת – בקר חריף, אורז ומלית – מבושל עם חציל במרק עגבניות הדומה לקוסה. אני רגיל לרעיון למלא חצילים בתערובת של אורז ובשר ולבשל אותם בעגבניות ובמרק, אך זו הפעם הראשונה שלי לבשל חצילים ממולאים מבושלים עם מרק עגבניות.
הוספתי לרוטב מעט מלח ופלפל, קורט שום וקצת פלפל שחור והרתיחתי אותו כמה דקות.
מוסיפים 1 כפית מלח ומקפיצים את החצילים במשך חמש דקות עד שהם רכים. מוסיפים 1/2 כוס מים, כף שמן זית, 2 כפות פלפל שחור ומבשלים למשך 60 שניות, ואז מוסיפים את השום, הבצל, הכמון, אבקת השום, המלח והפלפל.
לאחר 45 דקות בישול, תבחין כי החציל מתכווץ, המרק מצטמצם והאורז החום בו הופך רך ורך. מערבבים עד שהוא נראה נבול ומצופה באופן שווה ברוטב סויה וחצילים.
אם אתם משתמשים בזני אורז אחרים כמו בסמטי, הקפידו להשתמש בפחות מים, מכיוון שהם עלולים להפוך במהירות לעיסויים, מכיוון שזו שיטת בישול פשוטה מדי – שדורשת עוד יותר מים לבישול יסודי. מערבבים את האורז באופן קבוע במהלך הבישול, אך תרצו פחות מהרגיל מכיוון שבחציל יש כל כך הרבה נוזלים שדלף החוצה במהלך הבישול. וודא שאתה מערבב בקביעות בעת הבישול וודא שאתה לא מבשל אותו יותר מדי זמן, אחרת הוא יתחיל להיצמד לסיר.
בישול החצילים יכול להימשך זמן מה, אז וודא שאתה מבשל אותם תחילה במתכון זה ומטגן את כולם שוב, תוך כדי ערבוב כל החומרים. מערבבים מספיק מים כדי להרתיח את החציל לחלוטין במשך כ -10 דקות, ואז מערבבים פנימה את האורז ואת שאר המרכיבים עד שהם מבושלים היטב.
מניחים את החציל הממולא בסיר עמוק, מכסים במים ומביאים את התערובת לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ -10 דקות כך שהרוטב יהיה פחות והאורז יכול להתבשל לחלוטין. לטלט לשבת כמה דקות להכין את שאר המרכיבים כמו רוטב סויה, שום, ג'ינג'ר, מלח, פלפל ואבקת שום.
בזמן שהחציל מתבשל מחממים מחבת קטנה על אש בינונית ומוסיפים את השקדים וזורקים למספר דקות עד שהם קלויים וריחניים קלים. מכניסים את החצילים הממולאים לתנור למשך כ- 15 דקות בכדי שאפשר יהיה לאפות את האורז וטעמו יתגלגל.
מוסיפים למחבת את החצילים, הכורכום, הכוסברה, המלח והפלפל ומערבבים פנימה את כל מרכיבי האורז כדי לערבב היטב. מניחים את הכוסברה והחומוס הטחונים (אם משתמשים בהם) במסננת אורז וגורפים בזהירות את האורז והירקות מהנפות לסיר. מוציאים את חלקי החצילים מתחת לעור וחותכים את החלק הפנימי בעזרת מעבד מזון שיחסוך את הקליפות למילוי אחר כך. הוא אמור לרחוש בזמן שאתה מניח אותו על השכבה התחתונה של האורז ומבשל כ 10-15 דקות.
כאשר הצד התחתון מטוגן היטב, מזלפים עליו את שארית השמן (2 כפות) והופכים את פרוסות החצילים על פיהם כדי לבשל את הצד השני כ3-4 דקות.
בזמן שאתם קוצצים ומקפיצים את הירקות, קולים את החצילים ומשרים במים במשך 20 דקות לפני שחותכים אותם לחתיכות קטנות. לאחר שהאורז מוכן, כף אותו מהקליפה ואפו בתנור למשך כ -10 דקות כדי להפריך אותו מעט. בזמן שהוא מתבשל מערבבים את החצילים והאורז ומערבבים הכל יחד ומגישים מייד. תוכלו להכין את האורז שלכם או כל תוספת אחרת, פשוט לזרוק הכל לקערה ולהכין ארוחה שלא תיכשל.
אשמח לשמוע כיצד החצילים התאילנדים האלה ואורז הקוקוס התגלו בתגובות למטה והייתי רוצה לתת לך כמה טיפים וטריקים כיצד זה מסתדר. אם אתם אוהבים מרקים ותבשילים, כדאי לכם לנסות גם את הפירה התאילנדי, מרק העוף התאילנדי ותבשיל בקר תאילנדי.
המידע התזונתי להלן מתייחס רק לחצילים דשנים ואינו כולל אורז. אורז הוא קריטי למילוי חצילים זה, אך עדיף להשתמש באורז קצר, מכיוון שהוא מתרחב מאוד במהלך הבישול. זה טוב גם אם משתמשים באורז קצר, מכיוון שגרגרי אורז קצרים נמתחים הרבה בבישול. אורז חיוני למילוי חצילים זה: רשימות המידע על התזונה הבאות אינן כלולות באורז ומתייחסות רק למנות ראשונות של חצילים.